Saladini Mały nóż do sera

Ten oto nóż przeznaczony jest specjalnie do serów półtwardych. Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Zna

SKU: SLDINI-7006

Dostępność produktu: Na zamówienie - od 2 do 5 tygodni

Zobacz inne produkty z kategorii Ekskluzywne akcesoria kuchenne lub od producenta Saladini s.r.l.

Zadzwoń i zamów przez telefon:

+48 660 777 937 +48 577 036 777 Messenger WhatsApp

Szukasz projektu i aranżacji gabinetu, lub biura? Umów się na wizytę naszego projektanta

Administratorem twoich danych jest Platforma
Luxury Products Cylwik Spółka Jawna

Opis

Ten oto nóż przeznaczony jest specjalnie do serów półtwardych.


Manufaktura Coltelleri Saladini produkuje noże kuchenne o kutych ostrzach. Każde ostrze posiada wygrawerowane logo producenta - potwierdzenie autentyczności, a także gwarancja jakości. Znakowanie wykonywane jest podczas craftu, gdy ostrze nie jest jeszcze utwardzone.

Saladini bardzo selektywnie podchodzi do wyboru stali - wykorzystuje głównie wysokiej jakości hartowaną stal nierdzewną o wysokiej lub 100% zawartości węgla.

Do produkcji ostrzy Sladaini wykorzystuje główne dwa procesy: wygaszania i kucia.

Wygaszanie wykorzystywane jest do tworzenia ostrzy noży, frezów domykających cygara i pewnej linii noży stołowych. Ostrza te są wycinane z płyt stalowych, których grubość uzależniona jest od przeznaczenia noża.
Najbardziej skomplikowany proces produkcji przechodzą kute ostrza za pomocą młotka i kowadła, które stosowane są do noży kuchennych i stołowych oraz kolekcjonerskich. 

Ręcznie wykuwanie pozwala na stworzenie odpowiednich kształtów ostrz, konsoli i trzepni, które zostaną wstawione do uchwytu.

Po cechowaniu oba typy ostrzy przechodzą proces hartowania i wyżarzania w obróbce termicznej, która w zależności od składu stali, determinuje prawidłowy stopień twardości dla optymalnej krawędzi tnącej.

Tradycja Saladini sięga XV wieku – wówczas pierwszy „Master Knifemakers” opublikował jej statut. Zawarte w nim były cele ochrony oraz plan procesu produkcji i handlu nożami. Od tamtego pokolenia po dzień dzisiejszy producenci podążają śladami swoich przodków i tworzą produkty z tej samej pasji i tradycji.

Firma ta doświadczenie zdobyła dzięki wielowiekowej tradycji. Mieści się ona we włoskim miasteczku Scarperia. Dosłowne znaczenie tej nazwy to „miasto noży”. To tutaj drzemią od starożytności talenta związane z rzemiosłem noży. Owe rzemiosło było postrzegane jako starożytna forma sztuki.

Obok serii tradycyjnych noży, Saladini oferuje szeroką gamę noży kuchennych, akcesoriów stołowych, sztućców, aż do korkociągów i obcinarek do cygar. Każdy produkt wykonany jest z ogromną starannością, z troską o każdy szczegół.

Z pewnością będzie to niesamowity prezent!


Producent
Salidini
Model
7006
Materiał trzonka
drewno oliwne / wół - róg / róg bawoli;
Materiał ostrza
wysokiej jakości hartowana stal nierdzewna
Długość całkowita
22 cm
Długość ostrza
9 cm
Pielęgnacja i mycie
mycie ręczne, suszenie ręcznikiem papierowym; trzonek impregnować oliwą z oliwek, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym
Czas realizacji
w zależności od stanu magazynowego producenta
Wysyłka/Prezent
na życzenie wysyłka pod wskazany adres, w eleganckim prezentowym opakowaniu, z możliwością dołączenia karty z dedykacją lub życzeniami
Grawer/Wytłaczanie
na życzenie grawerowanie, lub wytłaczanie dowolnego tekstu, dedykacji czy inicjałów
Informacje o producencie

Atrybuty / szczegóły

SKU
Producent Saladini s.r.l.
Model 7006
Przeznaczenie Do sera
Sztućce i akcesoria pojedynczo Noże
Ilość elementów 1 - 5
grawer TAK

Zobacz katalog

Opinie

Brak opinii dla tego produktu.