Available 24h
picture 1 Sashimi-Yo slicing knife 25cm | Global G-47

Sashimi-Yo slicing knife 25cm | Global G-47 - LuxuryProducts

€147.00

SKU: #72-HIENDK-609

Product availability: To order - od 10 dni do 6 tygodni

See other products from category Knives or from manufacturer Global

Call and order by phone:

+48 660 777 937 +48 577 036 777 Messenger WhatsApp

Description

Sashimi-Yo Slicing Kitchen Knife 25 cm | Global G-47 A long, sharply pointed knife with a very thin blade, designed for slicing and filleting both smaller and larger fish, as well as for meat preparation. It has been developed with European users in mind, so unlike its Japanese counterparts – Yanagiba or Takohiki knives – it features a double-edged grind. Technical specifications: Blade – CROMOVA 18 stainless steel (18% chromium) Blade hardness – 56-58 HRC Total length – 37.5 cm Blade length – 25 cm Blade width – 3 cm Blade thickness – 3 mm Weight – approx. 189 g Global kitchen knives are renowned for combining phenomenal efficiency with elegant design. They are lightweight and perfectly balanced, with thin, hard, and durable blades that maintain ideal sharpness for a long time. Thanks to their seamless construction, the knives are hygienic, fit better in the hand, and are easier to clean and sharpen. The individually balanced handle is designed to reduce fatigue and prevent slipping from the hands. Global knives, designed in 1985 by Komin Yamada, have won numerous international awards and continue to be highly regarded by top chefs – both professionals and home cooks. Manufacturer information


Luksusowe współczesne kuchnie bogate są w wiele przyborów, bez których nie sposób przyrządzić najprostszej potrawy. Należą do nich między innymi wysokiej jakości japońskie noże, których typów i rodzajów jest niemal nieskończenie wiele. Japońskie noże do chleba, mięsa, warzyw, sera, do obierania i filetowania, a nawet specjalne noże do kości czy pomidorów, to zaledwie część z wielkiej rodziny tych przyborów kuchennych. Jak dobrać najodpowiedniejszy z nich?

My kochamy stare manufaktury, dlatego z jeszcze większą przyjemnością cenimy ręczną pracę. To jest absolutne sedno wybory odpowiedniego przybory do krojenia. Stawiamy na firmy japońskie, znając ich jakość. Warto wziąć pod uwagę, że nóż, by spełniał swoje zadanie musi być nie tylko ostry, ale także powinien zostać wykonany z najlepszej jakości surowców – a to nam gwarantują mistrzowie z Japonii. Nóż powinien doskonale układać się z naszej dłoni i przede wszystkim sprawiać, by praca w kuchni była łatwa i przyjemna.

Wydawanie pieniędzy na towary niskiej wartości, sprawi iż tak wykonany nóż będzie krótko spełniał swoje funkcje. A więc jest to oszczędność prowizoryczna. Japońskie towary, a zwłaszcza ręcznie wykonane noże, są dowodem na bardzo długą żywotność. Manufaktury, które prezentujemy w Luxury Products, to ścisła czołówka światowa. Oferujemy Państwu to co najlepsze i posłuży przez długie lata.

Materiały takie jak wysokowęglowa stal nierdzewna, czy drewno magnoliowe to sprawdzone standardy, które muszą obowiązywać w tworzeniu japońskich noży. To właśnie w Kraju Kwitnącej Wiśni przestrzegane są stare rzemieślnicze procedury, które decydują o finalnym wyglądzie i użytkowaniu produktu. Dzięki historii i nowoczesnej technologii możemy mieć w swojej kuchni najwyższej jakości noże z Japonii.

Attributes / Details

SKU #72-HIENDK-609
Manufacturer Global

See catalog

Reviews

No reviews for this product.